Piens Planner: The Must Have

Geplaatst in: Tips & Tricks, Producten

Piens Planner: The Must Have

Piens Planner

Soms komen dingen onverwachts aanwaaien. Dat was ook het geval met Piens Planner destijds in 2015. Ik kende de Planner niet, maar deze had niet op een beter moment kunnen komen.

Ik was het thuis beu om iedere keer aan alle gezinsleden te moeten vragen, wanneer ze thuis waren, mee aten, afspraken hadden enz. Herkenbaar??? Als moeder moet je niet alleen je eigen agenda beheren, maar ook van alle andere gezinsleden. En als ik het nog een keer moest vragen, was het antwoord vaak: “Dat heb ik toch al gezegd.” Waarschijnlijk kunnen de meesten zich ook voorstellen wat voor gezicht erbij werd getrokken. Alsof ik een fotografisch geheugen heb. Ik begrijp het wel, want iedereen vindt zijn afspraken heel belangrijk en hoe kan een moeder dat nou vergeten? Ik weet niet hoe het bij anderen is, maar deze moeder vergeet wel degelijk. Hoe vaak ik de woorden: “Ik word oud en vergeetachtig”, heb gebruikt is niet meer te tellen. Belachelijk natuurlijk dat je je verontschuldigt, want je hoeft andersom niet te verwachten dat je gezin al jouw afspraken kent.

Genoeg geklaagd! Door naar de oplossing, die, zoals al gezegd, mooi op tijd kwam aanwaaien.

Mijn webshop was in 2015 toen al zo groot dat leveranciers ons zelf benaderden (dat was in 2009 wel anders :-)) Affijn, ik werd gebeld met de vraag of ik interesse had in een gezinsplanner, ontworpen door Pien van Lambaart, de vrouw van musicalproducent Erwin van Lambaart. Mijn eerste reactie was: “niet nog een agenda”, maar gelukkig won mijn nieuwsgierigheid het van mijn sceptische gedachte. Toen ik de planner zag, was ik gelijk verkocht. Zonder uitleg, snapte ik direct hoe hij moest worden gebruikt en diezelfde avond heb ik hem binnen mijn gezin geïntroduceerd.

De regels die wij gebruikten:

- Op zondag schrijft iedereen zijn afspraken en bijzonderheden op voor de komende week;
- Veranderingen tussendoor worden door de persoon zelf in de agenda gezet;
- Om doorstrepen en gekras te voorkomen, mag er enkel met de uitwisbare Pilot Frixion Ball in worden geschreven;
- Piens Planner blijft op de tafel liggen, dus iedereen is op de hoogte en hoeft mij niets meer te vragen.

Ik dacht aanvankelijk dat het niet zou werken, maar tot mijn verbazing liep het als een trein. Iedereen hield zich aan de afspraak en iedereen keek ook zelf in de planner wat een ander aan afspraken had.

Het klinkt misschien vreemd, maar dit boekje maakte toen het verschil in ons gezinsleven, dat was samengesteld uit twee studerende en stage lopende kinderen, een man met een drukke baan en ik, zelfstandig ondernemer. Ik ervaarde het als een zorg die van me af viel, en ik hield meer hersenruimte over voor andere dingen :-)

Omdat de afspraak was dat de Piens Planner op de tafel bleef liggen, had ik ook mijn eigen agenda, want hé, niet iedereen hoeft alles van me te weten. haha.

Nu zijn mijn kinderen uitgewaaid en hebben hun eigen leven. Maar destijds was de Piens Planner echt een hele nuttige toevoeging in mijn chaotische leven. 

Bestel je eigen Piens Planner.

19 juli 2019
Opmerkingen
Hilda
11 november 2019 at 10:27
Wanneers komt deze weer in het assortiment? Ik ben al afspraken aan het plannen voor 2020!